Eladó Ház/Családi ház - Pilisszentlászló


17

 Hungary Pilisszentlászló

Nincs feltöltve video

Hirdetés szövege:
Pilisszentlászlón, Budapest központjától 40, Szentendrétől 10 percre, csodálatos természeti környezetben, a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén eladó egy igényesen kivitelezett passzív ház.
1.719 nm-es telken nettó 322 nm-en nagy nappali – konyha, összesen 7 + 3 félszoba, 4 wc, 3 zuhanyzó, kád, jacuzzi, infraszauna, gőzkamra, műhely, raktár, 2 állásos garázs, boltíves pince, terasz + kertkapcsolat mindkét szinten. Ár: 145 MFt.

Pilisszentlászlót, a tüneményes, apró zsákfalut ma már felerészben a fővárosból a nyugalom, a közbiztonság és a jó nevű Waldorf iskola - óvoda miatt kiköltöző többgyerekes értelmiségi családok lakják. A települést körbevevő Visegrádi hegység energiáinak az ezotéria ismerői különleges, gyógyító életerőket tulajdonítanak.

A kétszintes ház egy dél-nyugati fekvésű domb oldalán áll, panorámája befogja a környező hegyeket. A 60 m2-es konyha-nappali kombináció, a szülői háló (benne mosdó és kényelmes fürdőkád) mellett három gyerekszoba saját zuhanyzós fürdővel, WC-vel, gardróbszoba, háztartási szoba, nagy fedett terasz alkotja a felső szintet, két dolgozószoba, médiaszoba, „kényeztető szoba” (jacuzzi, infraszauna, gőzkabin, zuhanyozó), külön WC, műhely és tároló + gépészeti helyiség és két állású (nem túl nagy) garázs az alsó szintet. Az enyhén emelkedő telek miatt az alsó és a felső szintről is közvetlenül a természetbe léphetünk. A domboldalba került a nagyméretű, boltíves borospince.

Extrém vastag, az oldalfalakon 35 cm, a tető irányából 30 cm, a padló alatt pedig 25 cm hőszigetelés védi a házat a téli hőveszteség és a nyári felmelegedés ellen. A különleges, háromrétegű üvegezéssel szerelt külső nyílászárók és más passzívház-technológiák miatt a ház nem igényel hűtést és szinte semmi fűtést. Mivel saját szennyvíztisztítóval is rendelkezik, a rezsi minimális. Az ingatlan jól megközelíthető helyen, aszfaltozott utcában található. Nyugodt, csendes környezet a természet és az erdő közvetlen közelében. Ebben a házban az élet minden egyes napja (fel)üdülés.

Mi az a passzívház?

A passzívházak kiemelkedő hőszigetelésüknek köszönhetően nem igényelnek hagyományos fűtési rendszert (bár a biztonság kedvéért itt azt is kialakítottak). A kívánt hőmérséklet eléréséhez szükséges viszonylag kis hőmennyiséget főleg a napsugárzásból, illetve az épületben tartózkodó személyek és műszaki berendezések által kisugárzott hőből fedezik.
A házban minden energiatakarékos, és környezetbarát. Az esővizet is újrahasznosítják.
Mint minden passzívházban, itt is egy csendes gép gondoskodik a folyamatos levegőellátásról. A kertben a fák között ezen a szerkezeten keresztül jön be a friss levegő, megszűrve, aztán a föld mélyén, egy ötven méteres, különleges, ezüstbevonatú, antiszeptikus csövön át jut be a házba. Mivel három méter mélységben már szinte egyenletes a föld hőmérséklete, a jéghideg téli levegő felmelegedve, a forró nyári levegő pedig tizenöt-húsz fokosra hűlve ér a házba. Itt a szellőzőgépben egy különleges hőcserélő az elhasznált, eltávozó levegő hőjét is kinyeri és átadja az érkező friss levegőnek a rendszer. Így gyakorlatilag nem szükséges szellőztetni. A német építésbiológusok szerint jobb a levegő egy ilyen házban, mint ott, ahol pl. naponta egyszer-kétszer nyitnak ablakot szellőztetéshez.
A ház fala egyszerű betonlemez, amit összesen 35 cm hőhíd-mentes polisztirol hőszigetelés borít. A három rétegű speciális üveggel szerelt, egzotikus Meranti fenyő ablakok és a felmelegedést gátló külső terméskő burkolat mind a különleges hőszigetelést szolgálja.

Nem csak ezek, és a vastag, tömör, jól hőszigetelt falak miatt, hanem a házat körülvevő hatalmas tölgyfák miatt sincs szükség a ház hűtésére.

A ház építési folyamatáról dokumentumfilm készült, amit igény esetén átadok vagy postázom érdeklődő Ügyfeleink részére!

További kérdéseire vagy megtekintéssel kapcsolatban állok szíves rendelkezésére!

Hirdetés szám: 1163

Ár: 145 000 000.- Ft

Általános adatok:


Alapterület (m2)
300
Állapot
Újszerű
Elhelyezkedés
Csendes helyen
Fűtés
Geotermikus,
Kilátás
Panorámás
Parkolás
Garázs
Pince
Van
Szintek száma
2
Szobák száma
10
Telek területe (m2)
1719
Hirdetés
Hirdető adatai

IngatlanCentrum

+36203654414

Hirdető összes hirdetése

Üzenet küldése hirdetőnek
3 + 1 =
Hirdetés